18.03.2022 • 20:00

Koop uw tickets

 • ticketmasterBÉJART BALLET LAUSANNE
 • fnacBÉJART BALLET LAUSANNE

BÉJART BALLET LAUSANNE
BOLÉRO - 7 DANSES GRECQUES - TOUS LES HOMMES PRESQUE TOUJOURS S’IMAGINENT
18.03.2022

Georganiseerd door : GRACIA LIVE

De voorstelling duurt 2u20 (met een pauze)

De reeds gekochte tickets voor de voorstellingen in februari 2021 blijven geldig voor de nieuwe data in maart 2022 zonder verdere formaliteiten. 

 • De tickets voor de voorstelling van donderdag 4 februari 2021 om 20u blijven geldig voor de voorstelling van donderdag 17 maart 2022 om 20u.
 • De tickets voor de voorstelling van vrijdag 5 februari 2021 om 20u blijven geldig voor de voorstelling van vrijdag 18 maart 2022 om 20u
 • De tickets voor de voorstelling van zaterdag 6 februari 2021 om 20u blijven geldig voor de voorstelling van zaterdag 19 maart 2022 om 20u.
 • De tickets voor de voorstelling van zondag 7 februari 2021 om 14u30 blijven geldig voor de voorstelling van zondag 20 maart 2022 om 14u30

 

EXTRA PROGRAMMA

7 DANSES GRECQUES 
Choreografie :                  Maurice Béjart  
Muziek :                             Mikis Theodorakis 
Première op 3 oktober 1983 in het City Center van New York 

  

PROGRAMMA

TOUS LES HOMMES PRESQUE TOUJOURS S’IMAGINENT 
Gil Roman (Belgische première) 

 

7 DANSES GRECQUES 
Maurice Béjart (extra programma) 
 

BOLÉRO 
Maurice Béjart 

Na drie jaar afwezigheid en na de triomf in het Koninklijk Circus in 2019 met BREL & BARBARA, kondigt Béjart Ballet Lausanne zijn terugkeer aan naar het Koninklijk Circus in Brussel. Op het programma: twee balletten van Maurice Béjart, 7 Dances Grecques en Boléro, evenals, voor het eerst in België, de nieuwste creatie van Gil Roman, Tous les hommes presque toujours s’imaginent.

“Voor deze “Griekse dansen” heb ik geprobeerd de ontleningen zoveel mogelijk te beperken tot authentiek Griekse “passen”. Sommige dansen bevatten er twee of drie; anderen helemaal niet, en ze zijn zeker de meest succesvolle, de meest Griekse! Zoek een dansstijl die een geur, een kleur oproept, en toch aan de basis blijft van klassieke dans en hedendaagse dans zoals we die beoefenen bij Béjart Ballet Lausanne.” Maurice Béjart

Tous les hommes presque toujours s’imaginent, een titel ontleend aan de Zwitserse schrijver Ludwig Hohl, dat volledig is gechoreografeerd op de muziek van John Zorn, een van de belangrijkste componisten van de hedendaagse Amerikaanse muziek. De dichtheid en veelzijdigheid van zijn buitengewone werk begon in het midden van de jaren zeventig, zijn durf en artistieke vrijheid blijven de artistiek directeur van het Béjart Ballet Lausanne uitdagen en fascineren. Het ballet, stevig verankerd in onze tijd, roept via een opeenvolging van delicate en poëtische schilderijen de actuele uitingen op van onze menselijke relaties.

De show wordt uiteindelijk afgesloten met Boléro, een ballet gecreëerd in 191 door Maurice Béjart, op de muziek van Maurice Ravel. De centrale rol - de Melodie - wordt soms aan een danser gegeven, soms aan een danser. The Rhythm wordt uitgevoerd door een groep dansers.

ARTIESTEN

BÉJART BALLET LAUSANNE

 • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

 • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

 • Vind het Koninklijk Circus
  op de sociale netwerken!

 • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!