06.06.2024 • 20:00

TICKETS

BETH GIBBONS
with special guest Bill Ryder Jones (duo set)
06.06.2024

Georganiseerd door : LIVE NATION

19:00 deuren
20:00 Bill Ryder-Jones
21:00 Beth Gibbons

Als icoon van de internationale muziekwereld brengt ze de wereld in vervoering tijdens haar (al te) zeldzame optredens. Vandaag lanceert Beth Gibbons, de legendarische zangeres van Portishead, “Floating On A Moment”, een eerste nummer dat de komst van een nieuw soloalbum en een tournee door onder andere België aankondigt! Beth Gibbons staat op donderdag 6 juni 2024 in het Koninklijk Circus in Brussel.

De eerste keer dat je de stem van Beth Gibbons hoort, weet je dat je die nooit meer zal vergeten. Ze heeft maar een paar noten nodig om haar luisteraars te betoveren. Gibbons is een fascinerende, subtiele, veelzijdige artieste, maar ze is ook bescheiden. Sinds het prachtige album 'Out of Season', samen met Rustin Man, in 2003 en het 'Third' album van Portishead in 2008, zijn haar stem en talent slechts in zeldzame gevallen te horen geweest, of het nu was als artiest op Kendrick Lamar's “Mother I Sober” of in het hedendaagse klassieke repertoire met haar aangrijpende interpretatie van Henryk Górecki's “Symfonie N° 3 (Symphony of Sorrowful Songs)”, begeleid door het Polish National Radio Symphonic Orchestra.

Voor haar nieuwe soloproject koos Gibbons voor een samenwerking met Lee Harris (Talk Talk) en James Ford (Simian Mobile Disco, The Last Shadows Puppets). ‘Lives Outgrown’, dat op 17 mei uitkomt, belooft haar meest persoonlijke werk tot nu toe te worden. Dit nieuwe album is het resultaat van een periode van reflectie en aanhoudende verandering, maar ook van veel afscheid nemen. Afscheid van familie, vrienden en zelfs van zichzelf. In 2024 zal Beth Gibbons opnieuw live te zien zijn en Brussel heeft het voorrecht haar op 6 juni te mogen verwelkomen in de intieme setting van het Koninklijk Circus. Een uniek muzikaal moment, zwevend in de tijd. Een must-see!

ARTIESTEN

BETH GIBBONS

BILL RYDER JONES

Vidéo's


BETH GIBBONS
  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!