24.01.26 • 20:00

TICKETS

CARMINA BURANA
24.01.2026

Georganiseerd door : Franceconcert

Als muzikaal en choreografisch evenement presenteert Franceconcert in 2025 en 2026 Carmina Burana, een van de populairste meesterwerken van de 20e eeuw.

Carmina Burana is gebaseerd op een verzameling lyrische gedichten en werd gecomponeerd door Carl Orff tussen 1935 en 1936. Dit meesterlijke werk werd voor het eerst gepresenteerd in 1937 in de Opera van Frankfurt en heeft sindsdien het publiek geboeid en niemand onberoerd gelaten. Het bekendste deel "O Fortuna" dat aan het einde van het stuk wordt hernomen, is vandaag de dag wereldberoemd.

Deze profane en Latijnse liederen, met passie en kracht vertolkt door koren en solisten, vertellen ons een verhaal over leven en dood, het lot en vooral de liefde. Ongeveer 200 artiesten zingen over de vreugde van de terugkeer van de lente en de geneugten van alcohol, spelen met het rad van het lot, dansen liefde en lust. Deze nieuwe productie grijpt de sensualiteit en emotie van dit muzikale fenomeen aan om te laten zien dat muziek, beweging en spraak onafscheidelijk zijn.

Dit originele en vurige stuk, een groot succes van de 20e eeuw dat over de hele wereld werd gespeeld, gaat vanaf november 2025 op een grote Europese tournee.


CARMINA BURANA
  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!