14.06.23 • 20:00

TICKETS

DARKSIDE
14.06.2023

Georganiseerd door : GREENHOUSE TALENT

DARKSIDE, Nicolas Jaar en Dave Harrington, op 14 juni in het Koninklijk Circus, Brussel 

DARKSIDE, het project van elektronisch muzikant en zanger Nicolás Jaar en de multi-instrumentalist Dave Harrington, voegen een Belgische passage toe aan hun Europese tour op 14 juni  in het Koninklijk Circus, Brussel. Op deze tour krijgen ze gezelschap van percussionist Tlacael Esparza en het Amsterdamse Children of The Light met hun zinneprikkelende visuals. 

DARKSIDE: de kroniek van een aangekondigd meesterproject. In de zomer van 2011 maakte de Amerikaanse gitarist Dave Harrington deel uit van de live band van Nicolás Jaar die tourde door Europa en Australië ter ondersteuning van zijn doorbraakdebuutalbum 'Space Is Only Noise’. Tijdens die tour experimenteerden beiden elk vrij moment om een nieuw klankenpalet te creëren. Het resultaat? Een donkere en sluipende mix van elektronica en psychedelisch getinte rock op een bedje van Jaars spookachtige vocalen van waaruit hun titelloze EP in 2012 ontsproot. Ook remixten ze op wonderlijke wijze het volledige album 'Random Access Memories' van Daft Punk dat miljoenen keren werd beluisterd: "Het project overstijgt de standaard remixplaat en het duo wordt alom geprezen voor hun vermogen om originaliteit en speelsheid in evenwicht te houden” (Focus Knack).

In 2013 verscheen dan hun debuutalbum 'Psychic’, voorafgegaan door de single 'Golden Arrow'. De plaat kreeg een 9.0 van Pitchfork en de New York Times noemde het "de soundtrack van een verloren gegane David Lynch sci-fi film". Ook de Belgische pers blies de loftrompet :

"Pink Floyd herrijst uit de asse van een verzameling gestoofde Brian Eno-lp’s” - Knack Focus.

"Net als op hun nagenoeg perfecte debuut-ep uit 2011 versmelten Jaar en zijn makker Dave Harrington brokken kraut¬rock, postrock, Pink Floyd-psychedelica, downtempo en techno tot een stel songs dat van Air had kunnen zijn, mocht dat duo zich tegenwoordig verliezen in nachtelijke marathonsessies in de studio, de nostalgische romantiek van 'Cherry Blossom Girl’ en 'Playground Love’ van zich hebben afgeschud, en stiekem dromen van een tweede carrière als kosmonaut." - Humo

In de jaren na de 'Psychic' tour in 2014, met onder meer een uitverkochte AB en Trix,  zou Jaar vijf albums onder zijn naam uitbrengen en twee collecties clubmuziek als Against All Logic. Harrington werkte als producer en componist en bracht twee albums uit met zijn Dave Harrington Group. In die tijd speelde hij ook zo'n 300 shows in NYC en Brooklyn en raakte hij diep verankerd in een brede gemeenschap van improvisatoren en medewerkers, waarbij hij optrad en opnam met Yuka Honda, Brian Chase, Ilhan Ersahin, Genesis Breyer P-Orridge, Joe Russo, Innov Gnawa, Angel Deradoorian, The Master Musicians of Jajouka, Nels Cline, en meer.

In 2021 volgde het langverwachte tweede album van het duo, 'Spiral', voorafgegaan door singles 'Liberty Bell', 'The Limit' en 'Lawmaker'. Na acht jaar kondigde DARKSIDE in december 2022 eindelijk hun terugkeer aan naar de Europese podia, met headline-shows in Parijs, Toulouse, Manchester en Londen, meerdere residenties op de festivals Nuits Sonores en Le Bon Air in Frankrijk, en optredens op Primavera Sound Barcelona en Madrid. Aan dit mooie lijstje voegen ze nu Brussel toe, op 14 juni in het Koninklijk Circus.

Tickets beschikbaar vanaf vrijdag 28 april om 10u

ARTIESTEN

DARKSIDE

Vidéo's


DARKSIDE (c) Jed De Moss
  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!