04.12.2023 • 20:00

TICKETS

IBRAHIM MAALOUF
04.12.2023

Georganiseerd door : GREENHOUSE TALENT

Ibrahim Maalouf met gloednieuw project ‘Trumpets of Michel Ange’ in het Koninklijk Circus, Brussel op 4 december

Een gloednieuwe show met vijf trompetten!

Na 17 albums, waaronder Capacity to Love in 2022, en een prestigieuze nominatie tijdens de Grammy Awards in Los Angeles, is de Frans-Libanese trompettist Ibrahim Maalouf terug met een verbluffend muzikaal project: ‘Trumpets of Michel Ange’. Samen met zijn band presenteert Maalouf zijn nieuwste project op 4 december in het Koninklijk Circus in Brussel. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 2 juni om 11u.

T.O.M.A., een acroniem voor 'Trumpets of Michel Ange', is een avontuur in filosofie, geschiedenis en muziek dat ons meeneemt naar een wereld waar folklore en moderniteit samenvloeien. Samen met negen muzikanten, waaronder vijf trompettisten, brengt Maalouf muziek die geraffineerd, veeleisend en toegankelijk is voor een zo breed mogelijk publiek. T.O.M.A. overstijgt genres en is geïnspireerd op jazz, pop, wereldmuziek en urban. Ibrahim Maalouf legt hiermee de basis voor een ambitieus levensproject dat ons wil samenbrengen rond gedeelde waarden.

"Maaloufs trompet lacht, huilt, treurt, zingt en vertelt ons prachtige verhalen. Oneindig tedere en de meest uitzinnige ritmes wisselen elkaar af. Ibrahim Maalouf slaagt erin een grootse show toch intiem te laten voelen.” François Delétraz, Le Figaro

T.O.M.A verwijst ook naar de trompet ontworpen door Adrien Jaminet en Ibrahim Maalouf. Een trompet die trouw is aan de Franse traditie en een exacte kopie van het model waarmee Ibrahim speelt. Kenmerkend aan deze trompet is dat het een vierzuiger is om een kwarttoon te kunnen spelen, een instrument dat 60 jaar geleden door zijn vader, Nassim Maalouf, werd bedacht.

Maaloufs talent om allerlei genres te vermengen wordt al meer dan tien jaar overal ter wereld geprezen. Als tiener won Ibrahim de grootste internationale wedstrijden ter wereld en begon hij een carrière als klassieke solist. Vanaf de jaren 2000 werd hij echter een vaste waarde, zowel in de pop- en de jazzwereld als in de wereldmuziek, mede dankzij zijn improvisatietalent. Sting, Salif Keita, Amadou & Mariam, Tryo, Matthieu Chédid, Lhasa de Sela en tal van andere artiesten met de meest uiteenlopende stijlen doen een beroep op hem.

Trumpets of Michel Ange:

MAALOUF Ibrahim, trompet lead / piano
DELPORTE François, gitaar
TEKEYAN Julien, drum
PIRVAN Mihai, saxofoon
DEROUICH Mohamed, gitaar en bas
DJAOUTI Yvan, trompet
GIRARD Manel, trompet
ALI Nizar, trompet
BERDAH Yacha, trompet

ARTIESTEN

IBRAHIM MAALOUF

Vidéo's


IBRAHIM MAALOUF
  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!