24.11.2024 • 20:00

TICKETS

SOWETO GOSPEL CHOIR
24.11.2024

Georganiseerd door : GREENHOUSE TALENT

Soweto Gospel Choir komt met hun gloednieuw concert “HOPE – It’s Been A Long Time Coming” op 24 november naar het Koninklijk Circus, Brussel

Out of the darkness comes a new dawn! Het Soweto Gospel Choir, bekroond met een Grammy Award voor hun laatste album ‘Freedom’ (2019), grijpt je al bij de eerste klanken naar de keel. Hun prachtige liederen zijn een eerbetoon aan de Zuid-Afrikaanse bewegingen in hun strijd voor vrijheid en democratie. In november 2024 brengen ze hun ‘HOPE’ concert naar het Koninklijk Circus in Brussel.

Het Soweto Gospel Choir werd in 2003 opgericht in Soweto, Zuid-Afrika. Sindsdien brengt het meer dan 30-koppig koor een eigenwijze mix van traditionele liederen, spirituele songs, reggae en internationale klassiekers. Tot het koor behoren enkele van de meest indrukwekkende vocalisten uit Zuid-Afrika. Al meer dan twee decennia inspireren ze wereldwijd het publiek met hun shows waar hoop en vreugde van het podium spatten en geweldige vocale harmonieën nog lang nazinderen.

Met een goed gevuld erelijst aan samenwerkingen en optredens veroveren ze de harten van een zeer divers publiek. Zo deelden ze reeds het podium met enkele grote namen uit de muziekwereld zoals U2Aretha FranklinStevie WonderRobert PlantCéline DionRed Hot Chili Peppers en Josh Groban.

In 2019 sleepte ze hun derde Grammy Award in de wacht voor hun laatste album 'Freedom’ voor de categorie ‘Best World Music Album’. Met een opzwepend repertoire brengen deze kleurrijke stemmen vrijheidssongs ter ere van de vader van hun Regenboognatie, Nelson Mandela, maar ook internationale gospelklassiekers staan op het programma, waaronder een wervelende interpretatie van Leonard Cohens 'Hallelujah’ en een buitengewone vertolking van 'Amazing Grace’ met meer dan 17 miljoen views op YouTube.

"Soweto Gospel Choir is nothing less than an international treasure. You simply can’t fake the type of joy that the singers pour into the music… fans were swept away.”  - JazzTimes, Montreal

"It’s impossible to spend an hour with them and not leave with a big smile on your face.”  - In Daily * * * *

“Absolutely thrilling singers… dazzling music.” - Billboard

Tickets beschikbaar vanaf vrijdag 29 maart om 10u

ARTIESTEN

SOWETO GOSPEL CHOIR

Vidéo's


SOWETO GOSPEL CHOIR
  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!